Home >> Saarijärven kansalaisopisto >> Opintosetelit
Edut, setelit ja alennukset
Koko lukuvuoden kestävillä kursseilla setelit on palautettava 12.10.2022 mennessä. Lyhytkursseilla alennussetelit on palautettava kahden viikon sisällä kurssin alkamisesta kansalaisopiston toimistoon. Määräaikojen jälkeen seteleitä otetaan vastaan vain kansalaisopiston toimistossa Saarijärvellä, jos kurssia ei ole ehditty vielä laskuttaa. Kannonkoskella Kannonkosken koululle osaston toimistoon.

Vuorotyöläisen harrastepassi

Jos olet vuorotyössä ja haluat osallistua ryhmiimme esim. joka toinen viikko, sinun kannattaa lunastaa vuorotyöläisen harrastepassi. Passin hinta on puolet ryhmäsi normaalista kurssimaksusta ja voit osallistua sillä puoleen ryhmän kokoontumiskerroista. Pyydä työnantajaltasi todistus vuorotyöstä. Harrastepassin voit noutaa kansalaisopiston toimistosta, myös Kannonkoskella. Voit ostaa harrastepassin myös useammalle kurssille. Harrastepassi on lunastettava kahden viikon kuluessa kurssin alkamisesta.

Välkky-etu

Monille kursseillemme jää vapaita oppilaspaikkoja, joita tarjotaan toimeentulotuen piirissä oleville kuntalaisille ja heidän alaikäisille lapsilleen. Maksuttomuus koskee Saarijärvellä ja Kannonkoskella järjestettäviä kursseja yksilöopetusta lukuun ottamatta. Vapaita paikkoja voit tiedustella kansalaisopiston toimistosta kurssitiedoissa olevan ennakkoilmoittautumisajan päätyttyä. Välkky-seteleitä on saatavissa Saarijärven ja Kannonkosken asiointipisteistä.

Senioreiden ja eläkeläisten opintosetelit

Eläkeläisten ja senioreiden opintosetelit on kohdistettu osaan kursseista, tällaisen kurssin kohdalla on maininta "OS". Kurssien hintaa on alennettu tai se on maksuton (esim. Eläkeläisten keskustelupiiri). 

Työttömien opintosetelit

Työttömien opintoseteleitä saat Saarijärven ja Kannonkosken asiointipisteistä (kaupungintalo/kunnantalo). Opintoseteliä hakiessa sinun tulee todistaa työttömyytesi joko esittämällä työttömyysturvan maksupäätös tai tulostamalla tiedot TE-hallinnon sivulta https://asiointi.mol.fi/omaasiointi. Työttömien opintosetelin voit käyttää myös perheenjäsenesi kurssimaksuun. Opintoseteli käy mille tahansa kurssille. Setelin arvo on 50 euroa, eikä sitä voi vaihtaa rahaksi. Seteleitä on rajoitettu määrä

Smartumin liikunta- ja kulttuurisetelit

Varmista ennen Smartum liikunta- ja kulttuuriseteleillä ja SmartumPaylla maksamista, että kurssi varmasti toteutuu. Maksua ei palauteta kurssin peruuntuessa, koska palveluntarjoaja (Smartum) ei palauta maksuja tilityksen jälkeen.

Hyväksymme paperisten seteleiden lisäksi myös SmartumPay-maksut. (Avaa ohje allaolevasta linkistä!) Mobiilimaksua käytettäessä suoritus näkyy tilillämme muutaman päivän viiveellä. Smartum liikunta- ja kulttuuriedulla ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit ja materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje)

 

PAMin ja Saarijärven Seudun Sydänyhdistyksen alennussetelit

Palvelualojen ammattiliitto PAM on tehnyt kansalaisopiston kanssa sopimuksen alennusseteleiden käytöstä. PAMin alennusseteleitä on saatavilla oman alueosaston toimijoilta. Saarijärven Seudun Sydänyhdistyksen alennusseteleistä saat lisätietoa yhdistyksen jäsenkirjeestä ja yhdistyksen yhteyshenkilöiltä.

Saarijärven kaupungin TYKY-seteli

Lisätietoa saat intrasta tai kaupungin asiointipisteestä. Etu on tarkoitettu kaupungin henkilöstölle. Tyky-setelillä ei voi maksaa kielikursseja, ruoka- ja juomakulttuuriin liittyviä kursseja kuten kokkikurssit eikä materiaalihankintoja (Verohallinnon ohje).

Lahjakortti

Opiston järjestämille kursseille on mahdollista ostaa lahjakortti. Jos olet saanut lahjakortin, palauta se heti kurssin alkaessa kansalaisopiston toimistoon tai kurssin opettajalle. Lahjakortteja ei vaihdeta rahaksi.