Home >> Saarijärven kansalaisopisto >> Tuntiopettajille
Ohjeita kansalaisopiston tuntiopettajille

Tervetuloa kansalaisopiston opettajaksi!

Muistathan palauttaa toisen kahtena kappaleena saamastasi työsopimuksesta allekirjoitettuna kansalaisopiston toimistoon ennen opetuksesi alkamista. Voit palauttaa sen kuoressa, jossa on postimaksu valmiiksi maksettu.

Kurssin sujuvuuden takaamiseksi tässä muutamia tärkeimpiä asioita. Opeoppaan täysversion voi ladata PDF-tiedostona allaolevasta linkistä.

Ensimmäisellä kokoontumiskerralla on tärkeää käydä kurssilaisten kanssa läpi kurssin tavoitteet ja pelisäännöt kurssin toiminnalle.

Kaikki kurssit laskutetaan, ts. toimisto lähettää laskut kurssilaisille ilmoittautumisten perusteella.

Jos ryhmään tulee henkilö, joka ei ole ilmoittautunut ennakkkoon, pyydä häntä ilmoittautumaan omatoimisesti. Suosittele opiskelijoillesi ensisijaisesti netti-ilmoittautumista https://www.opistopalvelut.fi/saarijarvi 

Mikäli opiskelija ei jatka, hänen täytyy ilmoittaa siitä välittömästi tunnin jälkeen opettajalle tai opiston toimistolle ja ilmoittaa peruutuksen syy.  Myös myöhemmin tapahtuvista keskeytyksistä tulee ilmoittaa välittömästi - varsinkin liikuntaryhmiin voi olla tulijoita varasijoilta.

Yhteydenotot toimistoon

Kiireellisissä asioissa (esim. sairastuminen) 

  • soita tuntiopettajan ohjeessa mainittuun numeroon
  • vähemmän kiireellisissä asioissa voit laittaa myös sähköpostia: kansalaisopisto (at) saarijarvi.fi
     

Ovet ja avaimet

Kaikki opettajat, joilla on tunteja koulukeskuksessa, Kansakoululla tai Säästölässä, saavat avaimen käyttöönsä. Muissa tiloissa on erilaisia käytänteitä, joista sovitaan ko. ryhmän opettajan kanssa. Avaimen saat kuittausta vastaan kansalaisopiston toimistosta.

Koulukeskuksen koulujen ulko-ovet ovat iltaisin lukossa. Opettajana sinun tulee huolehtia ovien avaamisesta oppilaillesi, oven väliin ei saa jättää kapuloita ym. Anna kurssilaisille puhelinnumerosi, jotta he voivat ilmoittaa poissaoloistaan, myöhäisestä saapumisesta ym. 

Tiedottaminen

Opettajan tehtävänä on huolehtia siitä, että yleisölle jaettavassa käsiohjelmassa, lehti-ilmoituksissa ja muussa tiedottamisessa mainitaan Saarijärven kansalaisopisto. Kansalaisopisto on mainittava myös siinä tapauksessa, että kyseessä on yhteistyöprojekti. Toiminnan näkyvyys on tärkeää kansalaisopistolle.

Henkilökuntaedut

Henkilökuntaetuna kansalaisopiston tuntiopettaja saa osallistua maksutta yhdelle lyhytkurssille tai lukuvuoden kestävään opintoryhmään. Saadaksesi edun, sinun tulee ilmoittaa asiasta toimistolle. Mikäli kurssi on jo laskutettu, emme voi ottaa henkilökuntaetua enää huomioon. 

Ohjeita ja tiedotteita

Alennussetelit

Henkilötietolomake

Matkalaskulomake

StartumPay ohje edunsaajille

Tietosuojaohjeet

Välkky etu