Home >> Kirjasto >> Ajankohtaista
Ajankohtaista

Maaliskuun uutuusluettelo

 

omatoimiaukiolo.jpg

Omatoimikirjasto avataan 16.11.

Kirjasto on 16.11.2020 alkaen käytössäsi joka päivä klo 7-21, myös juhlapyhinä! Palveluaikojen ulkopuolella pääset sisään kirjastokortilla ja pin-koodilla.

Huomioi muutokset palveluajoissa. Omatoimen käyttöä varten tarvitset kirjastokortin ja PIN -koodin (=verkkokirjaston PIN). Hae ne kirjastosta. Ilman niitä pääset kirjastoon ma-ke klo 11-18 ja to-pe klo 10-16. Aattoina palvellaan klo 10-15. Alle 15- vuotiaan tarvitsee täyttää omatoimihakemus huoltajan kanssa.

Katso tästä omatoimikirjaston käyttösäännöt

Tervetuloa!

 

Chat!

Keski-kirjastoissa otettiin käyttöön uusi asiakaspalvelukanava 3.8.2020. Asiakkaat voivat olla yhteydessä kirjastoon jatkossa myös chatin kautta ma-pe klo 9-16. Chattiin pääsee uudessa Keski-kirjastojen verkkokirjastossa osoitteessa https://keski.finna.fi/. Palveluun ei tarvitse kirjautua. Jos chat-painiketta ei näy, palvelussa on tilapäisesti ruuhkaa. Silloin kannattaa odottaa hetki ja ladata sivu uudestaan.
Chatissä vastaajina ovat kirjaston asiakaspalvelijat eri Keski-kirjastoista. Chatin kautta asiakkaat voivat mm. kysellä kirjastojen palveluista ja aineiston saatavuudesta, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Chat-vastaajat neuvovat mielellään myös uuden verkkokirjaston käytössä. Chat-asiointi pyritään pitämään nopeana ja enemmän aikaa vievissä kysymyksissä asiakas ohjataan eteenpäin. Esimerkiksi laskuihin ja korvauksiin liittyvissä asioissa asiakasta neuvotaan edelleen olemaan yhteydessä suoraan ko. kirjastoon.

 

Uusi verkkokirjasto!

Meillä on uusi verkkokirjasto! Uusi sivusto toimii osoitteessa https://keski.finna.fi/. Uudessa verkkokirjastossa voit entiseen tapaan tehdä mm. hakuja, selata aineistoa, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu kuten ennenkin kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.

Huomaa nämä muutokset:

  • Verkkokirjasto palvelee perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää vaikka molempien vanhempien omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Liittäminen asiakkaan tulee tehdä itse ja siihen tarvitaan liitettävän tilin kirjastokortin numero ja PIN-koodi.
  • Nykyisen verkkokirjaston omaan hyllyyn tallennetut teokset eivät siirry uuteen, mutta uudessa verkkokirjastossa voi tehdä monipuolisemmin useita suosikkilistoja sekä mm. tallentaa hakuja ja asettaa uutuusvahdin. Sen sijaan tallennettu lainahistoria säilyy uudessakin.
  • Uudessa verkkokirjastossa varaaminen helpottuu. Varaaminen onnistuu suoraan hakutuloksesta ja voit omissa tiedoissa tallentaa valmiiksi ensisijaisen noutopaikan. Tämä kannattaa käydä tarkistamassa, koska oletuksena voi olla Jyväskylän pääkirjasto. Kohta löytyy kirjautumalla sisään ja menemällä oman nimen sisältävästä valikosta Omat tiedot -sivulle.

 

Kirjastotilat aukeavat 1.6. alkaen!

Asiakkaita pyydetään edelleen pitämään huolta hygieniasta ja turvaväleistä.