Home >> Kirjasto >> Ajankohtaista
Ajankohtaista

Syyskuun uutuusluettelo

 

Chat!

Keski-kirjastoissa otettiin käyttöön uusi asiakaspalvelukanava 3.8.2020. Asiakkaat voivat olla yhteydessä kirjastoon jatkossa myös chatin kautta ma-pe klo 9-16. Chattiin pääsee uudessa Keski-kirjastojen verkkokirjastossa osoitteessa https://keski.finna.fi/. Palveluun ei tarvitse kirjautua. Jos chat-painiketta ei näy, palvelussa on tilapäisesti ruuhkaa. Silloin kannattaa odottaa hetki ja ladata sivu uudestaan.
Chatissä vastaajina ovat kirjaston asiakaspalvelijat eri Keski-kirjastoista. Chatin kautta asiakkaat voivat mm. kysellä kirjastojen palveluista ja aineiston saatavuudesta, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Chat-vastaajat neuvovat mielellään myös uuden verkkokirjaston käytössä. Chat-asiointi pyritään pitämään nopeana ja enemmän aikaa vievissä kysymyksissä asiakas ohjataan eteenpäin. Esimerkiksi laskuihin ja korvauksiin liittyvissä asioissa asiakasta neuvotaan edelleen olemaan yhteydessä suoraan ko. kirjastoon.

 

Uusi verkkokirjasto!

Meillä on uusi verkkokirjasto! Uusi sivusto toimii osoitteessa https://keski.finna.fi/, mutta jatkossakin voi käyttää osoitetta https://www.keskikirjastot.fi/, sillä vanhan sivuston poistuttua se ohjaa perille uuteen osoitteeseen. Uudessa verkkokirjastossa voit entiseen tapaan tehdä mm. hakuja, selata aineistoa, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Kirjautuminen uudelle sivustolle tapahtuu kuten ennenkin kirjastokortilla ja nelinumeroisella PIN-koodilla.

Huomaa nämä muutokset:

  • Verkkokirjasto palvelee perheitä entistä paremmin, sillä palvelussa on mahdollista liittää vaikka molempien vanhempien omaan asiakastiliin perheenjäsenten kirjastokortit. Liittäminen asiakkaan tulee tehdä itse ja siihen tarvitaan liitettävän tilin kirjastokortin numero ja PIN-koodi.
  • Nykyisen verkkokirjaston omaan hyllyyn tallennetut teokset eivät siirry uuteen, mutta uudessa verkkokirjastossa voi tehdä monipuolisemmin useita suosikkilistoja sekä mm. tallentaa hakuja ja asettaa uutuusvahdin. Sen sijaan tallennettu lainahistoria säilyy uudessakin.
  • Uudessa verkkokirjastossa varaaminen helpottuu. Varaaminen onnistuu suoraan hakutuloksesta ja voit omissa tiedoissa tallentaa valmiiksi ensisijaisen noutopaikan. Tämä kannattaa käydä tarkistamassa, koska oletuksena voi olla Jyväskylän pääkirjasto. Kohta löytyy kirjautumalla sisään ja menemällä oman nimen sisältävästä valikosta Omat tiedot -sivulle.

 

Kirjastotilat aukeavat 1.6. alkaen!

Asiakkaita pyydetään edelleen pitämään huolta hygieniasta ja turvaväleistä.

 

Tarvitsemme apuasi omatoimikirjaston ja tilasuunnittelun ideointiin.

Nyt on aika tuoda ajatukset esille! Millainen on sinun unelmakirjastosi? Voit osallistua kirjoittamalla viestisi kirjaston aulassa olevalle ideaseinälle tai https://padlet.com/kirjastosaarijarvi/ideaseina