Home >> Kirjasto >> Kirjaston Palvelut
Kirjaston palvelut
kirjasto lastenosasto
 

CHAT

Asiakkaat voivat olla yhteydessä kirjastoon jatkossa myös chatin kautta ma-pe klo 9-16. Chattiin pääsee uudessa Keski-kirjastojen verkkokirjastossa osoitteessa https://keski.finna.fi/. Palveluun ei tarvitse kirjautua. Jos chat-painiketta ei näy, palvelussa on tilapäisesti ruuhkaa. Silloin kannattaa odottaa hetki ja ladata sivu uudestaan.
Chatissä vastaajina ovat kirjaston asiakaspalvelijat eri Keski-kirjastoista. Chatin kautta asiakkaat voivat mm. kysellä kirjastojen palveluista ja aineiston saatavuudesta, uusia lainoja ja tehdä varauksia. Chat-vastaajat neuvovat mielellään myös uuden verkkokirjaston käytössä. Chat-asiointi pyritään pitämään nopeana ja enemmän aikaa vievissä kysymyksissä asiakas ohjataan eteenpäin. Esimerkiksi laskuihin ja korvauksiin liittyvissä asioissa asiakasta neuvotaan edelleen olemaan yhteydessä suoraan ko. kirjastoon.

LASTEN- JA NUORTENOSASTON PALVELUT

Kirjaston satulinnassa järjestetään satutuokioita talvikaudella.

KIRJAVINKKAUS

Kaipaatko apua kirjan valinnassa tai kirjaston käytössä? Varaa aika kirjavinkkaukseen tai kirjastonkäytön opetukseen puhelimitse 044 4598 318.

LUKU- JA MUSANEUVONTA

Keski-kirjastojen luku- ja musiikkineuvojat auttavat löytämään juuri sinulle sopivaa lukemista ja kuunneltavaa! Lukuneuvonta on yksilöllistä, asiakkaan toiveiden mukaan räätälöityä kirjallisuuden suosittelua. Vinkkejä voi kysyä sekä aikuisten-, lasten- että nuortenkirjallisuudesta.

MUUT PALVELUT

  • Kaksi nettikonetta
  • Langaton verkko
  • Kuusi lainattavaa tablettia (Hublet)
  • Hakupääte verkkokirjastoon
  • Tutkimus/opiskeluhuone
  • Värikopiointi, tulostus ja skannaus
  • Kokous- tai opiskelukäyttöön vuokrattavissa kirjaston parvi, joka on käytössä lukutilana ellei sitä ole varattu
  • Kaukolainaksi voit tilata aineistoa, jota ei löydy Keski-kirjastoista. Kaukolainoja voit tilata koko Suomesta tai tarvittaessa ulkomailta. Kaukopalvelu p. 044 4598 619 kaukopalvelu(a)saarijarvi.fi
  • Kotipalvelu p. 044 4598 473. Katso palveluesittely tästä!

 

LUKUDIPLOMIT

Lukudiplomien tavoitteena on herättää ja ylläpitää lukuintoa. Voit valita luettavan omalle ikäryhmällesi suunnatuista lukuvinkeistä, mutta mikään ei estä sinua tarttumasta myös muuhun luettavaan.

Alakoulun lukudiplomi

Yläkoulun lukudiplomi

Aikuisten lukudiplomi