Home >> Kirjasto >> Muuta Tietoa
Muuta tietoa
kirjasto kyltti
 

KATSO MYÖS

  • Luonnonvarainstituutin kirjasto
  • kirjastot.fi
  • Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavvutettavassa muodossa, mm. ääni- ja pistekirjoina yhteistyössä kirjastojen ja kustantajien kanssa.
     

SAAVUTETTAVUUS

INVAPYSÄKÖINTI
Liikkumisesteisten autopaikka sijaitsee kirjaston pääoven välittömässä läheisyydessä.
 
ESTEETÖN SISÄÄNPÄÄSY
Pääsisäänkäynnin edustalla on tilaa liikkumiseen pyörällisen apuvälineen kanssa. Sisäänkäynnin ovet ovat raskaat avata käsin, avaus kyynärkytkimillä. Sisäänkäynnin yhteydessä on noin 2cm korkea kynnys. Palautusluukku sijaitsee aivan pääoven vieressä. 
 
HISSI/TILAT
Kirjastossa on selkeät huonekalujärjestelyt. Kirjaston parvella sijaitsee lukutila, jonne pääsee portaita pitkin. Hissiä parvelle ei ole. Ystävällinen henkilökunta auttaa mielellään kirjastossa asioimisessa.
 
INDUKTIOSILMUKKA/APUVÄLINEET
Kirjastosta löytyy asiakaskäyttöön rollaattori, lastenrattaat, lukulaseja, suurennuslaseja ja kirjakoreja. Kirjastossa on myös korkeampia istuimia ja ylemmille hyllyille ulottumista helpottavia jakkaroita. Kirjastossa on induktiosilmukka ja siitä kertova opaste.
 
INVA-WC
Kirjastossa on esteetön wc. Wc-istuimen molemmin puolin on käsituet ja wc:ssä on tilaa pyörälliselle apuvälineelle. Lastenhoitotila löytyy esteettömästä wc:stä. 
 
SUUREN KIRJASINKOON KOKOELMA/SAAVUTETTAVA AINEISTO
Kirjastossa on selkokielistä kirjallisuutta, äänikirjoja, vieraskielistä kirjallisuutta, tavutettuja ja helppolukuisia kirjoja, vieraskielisiä kuvakirjoja, isotekstistä kirjallisuutta sekä kielikurssipaketteja. Kirjastosta saa myös tunnukset ja neuvontaa Celian äänikirjapalvelun käyttöönotossa sekä Celian äänikirjoja CD-levyinä.

 

KÄYTTÖSÄÄNNÖT

Keski-kirjastojen käyttösäännöt

Omatoimikirjaston käyttösäännöt
 

TIETOSUOJA

Tietosuoja Saarijärven kaupungissa

Tietosuoja Keski-kirjastoissa

Tietosuoja verkkokirjastossa