Home >> Koe Kaupunki >> Asiointipiste >> Matkahuollon Palvelut
Matkahuollon palvelut
Saarijärven Asiointipisteestä on mahdollista ostaa Matkahuollon matkakortti, Kelan koulumatkatukikortti sekä opiskelijakortti ja lukuvuositarra. Matkalippuja (bussilippuja) Asiointipisteestä ei voi ostaa.

Matkahuollon uudet matkakortit.jpgAsiointipisteestä on mahdollista ostaa sekä ladata Matkahuollon:

  •     Matkakortti

  •     Kelan tukema koulumatkatukikortti

 

Matkakortin voi ostaa kuka tahansa, jos matkustaa useasti linja-autoilla samaa matkaa. Kortille ladataan joko 22 tai 44 matkaa, jotka ovat valitun kilometrimäärän (väh. 6 km) pituisia kertamatkoja. Hinta määräytyy kertamatkan pituuden ja matkamäärän perusteella. Uudesta kortista peritään 6,50 €.

Kelan tukema koulumatkatukikortti on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka saavat Kelan myöntämää koulumatkatukea. Tukea haetaan Kelan lomakkeella KM1 (voi tulostaa itse Kelan sivuilta tai noutaa Asiointipisteestä), joka jätetään oppilaitokseen ja saat ostotodistuksen. Tämän kortin voi ostaa siis ainoastaan oppilaitoksen vahvistamaa ostotodistusta vastaan. Kortin oston yhteydessä tarkistetaan henkilöllisyys. Koulumatkatuki on muuttunut 1.8.2021 alkaen ja tämä vaikuttaa kortille ladattaviin tuotteisiin ja omavastuuosuuteen. Lisätietoja koulumatkatuen muutoksesta Kelan sivuilta. Uudesta kortista peritään 6,50 €.

Jo aiemmin hankitun matkakortin voi ladata Saarijärvellä Asiointipisteen lisäksi myös mm. R-kioskilla ja useimmissa linja-autossa. Uusia matkakortteja on mahdollista ostaa Saarijärvellä vain Asiointipisteestä. Kun kyseessä on Kelan koulumatkatukikortti ja lukuvuoden ensimmäinen lataus (ostotodistusta vastaan) tai Kelan koulumatkatuen määrä muuttuu (merkitty ostotodistukseen), onnistuu osto Saarijärvellä ainoastaan Asiointipisteessä.

Huom! Matkahuollon matkakortit ovat uudistuneet. Elokuun alusta, 1.8.2021 alkaen, on voinut matkustaa vain uusilla matkakorteilla eikä vanha matkakortti kelpaa näin ollen enää maksuvälineenä. Mikäli käytössä on vanhanmallinen matkakortti, onnistuu uuteen vaihto ja lipputuotteen osto Saarijärvellä Asiointipisteessä. Mikäli matkakortti on yli 9 kuukautta vanha, veloitetaan uudesta matkakortista 6,50 €. Lisätietoja matkakorttien uudistuksesta täältä.

 


Opiskelijat voivat ostaa Asiointipisteestä myös Matkahuollon:

  •     Opiskelijakortin

  •     Lukuvuositarran

     

Opiskelijakorttia varten tarvitaan kuva (esim. passi- tai tarrakuva, ei kuitenkaan tulostettu paperikuva) ja Matkahuollon opiskelijatodistus (voi tulostaa itse verkosta tai noutaa Asiointipisteestä). Täytä opiskelijatodistus ja pyydä siihen varmennus (leima) oppilaitoksestasi. Kortin voi ostaa todistusta vastaan Asiointipisteestä. Myös pelkän tarran ostoa varten tulee olla oppilaitoksen leimalla varustettu opiskelijatodistus. Opiskelijakortin tai tarran oston yhteydessä tarkistetaan henkilöllisyys.

Opiskelijakortti on ilmainen, mutta voimassaolotarra maksaa 10 euroa. Korttiin tulee vuosittain hankkia uusi lukukausi- tai lukuvuositarra. Syyslukukauden tarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti ja lukuvuositarra on voimassa seuraavan vuoden syyskuun loppuun asti. Kortin ja tarran voi hankkia mihin aikaan vuodesta tahansa. Katso tarkemmat tiedot ja ehdot opiskelijakorttiin Matkahuollon sivuilta.

 


 

Muut Matkahuollon palvelut Saarijärvellä (ei Asiointipisteessä)

 

  • Matkahuollon pakettiliikenteen toimipiste on Veikon Koneessa (osoitteessa Paavontie 2), jossa Matkahuollon kautta tulevat ja lähtevät paketit käsitellään.

 

  • Linja-autolaiturit sijaitsevat K-Supermarket Mintun läheisyydessä (osoitteessa Torikatu 6).

 

  • OnniBussin pysäkit sijaitsevat valtatien 13 varrella, molemmin puolin tietä (SEO Rantakiven risteyksen läheisyydessä).

 

Matkalippuja (bussilippuja) voi ostaa itse osoitteesta www.matkahuolto.fi tai suoraan linja-autoista. Asiointipisteestä ei voi ostaa lippuja.

Linja-autojen aikataulut ja reitit myös osoitteesta www.matkahuolto.fi

 

 


Saarijärven Asiointipisteen yhteystiedot

 

Avoinna ma - pe klo 9.00 – 15.00

Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi

(Saarijärven kaupungintalo, 1. krs, kaupungintalon aula)

Puh. 044 4598 228

asiointipiste@saarijarvi.fi