Home >> Koe Kaupunki >> Asiointipiste >> Matkahuollon Palvelut
Matkahuollon palvelut
Saarijärven Asiointipisteestä on mahdollista ostaa Matkahuollon matkakortti, Kelan koulumatkatukikortti sekä opiskelijakortti ja lukuvuositarra. Matkalippuja (bussilippuja) Asiointipisteestä ei voi ostaa.

 Asiointipisteestä on mahdollista ostaa sekä ladata Matkahuollon:

  •     Matkakortti

  •     Kelan tukema koulumatkatukikortti

 

Matkakortin voi ostaa kuka tahansa, jos matkustaa useasti linja-autoilla samaa matkaa. Kortille ladataan joko 22 tai 44 matkaa, jotka ovat valitun kilometrimäärän (väh. 6 km) pituisia kertamatkoja. Hinta määräytyy kertamatkan pituuden ja matkamäärän perusteella. Uudesta kortista peritään 6,50 €.

Kelan tukema koulumatkatukikortti on tarkoitettu toisen asteen opiskelijoille, jotka saavat Kelan myöntämää koulumatkatukea. Tukea haetaan Kelan lomakkeella KM1 (voi tulostaa itse Kelan sivuilta tai noutaa Asiointipisteestä), joka jätetään oppilaitokseen ja saat ostotodistuksen. Tämän kortin voi ostaa siis ainoastaan oppilaitoksen vahvistamaa ostotodistusta vastaan. Kortin oston yhteydessä tarkistetaan henkilöllisyys. Kortille ladataan joko 44 matkaa, tai jos matkalla on bussin vaihto - 30 päivän opiskelijaseutulippu. Omavastuu on 43 euroa/ostokerta. Uudesta kortista peritään 6,50 €.

Jo aiemmin hankitun matkakortin voi ladata Asiointipisteen lisäksi myös R-kioskilla ja linja-autossa. Uusia matkakortteja on mahdollista ostaa Saarijärvellä vain Asiointipisteestä. Jos olet hankkinut Kelan tukeman koulumatkatukikortin jo aiemmin (esim. edellisenä lukuvuotena), mutta kyseessä on uuden lukuvuoden ensimmäinen lataus/osto (ostotodistuksen kera), onnistuu se Saarijärvellä ainoastaan Asiointipisteessä. Tämän jälkeen muut latauskerrat ko. lukuvuonna onnistuvat R-kioskilla ja linja-autossa.

 


Opiskelijat voivat ostaa Asiointipisteestä myös Matkahuollon:

  •     Opiskelijakortin

  •     Lukuvuositarran

     

Opiskelijakorttia varten tarvitaan kuva (esim. passi- tai tarrakuva, ei kuitenkaan tulostettu paperikuva) ja Matkahuollon opiskelijatodistus (voi tulostaa itse verkosta tai noutaa Asiointipisteestä). Täytä opiskelijatodistus ja pyydä siihen varmennus (leima) oppilaitoksestasi. Kortin voi ostaa todistusta vastaan Asiointipisteestä. Myös pelkän tarran ostoa varten tulee olla oppilaitoksen leimalla varustettu opiskelijatodistus. Opiskelijakortin tai tarran oston yhteydessä tarkistetaan henkilöllisyys.

Opiskelijakortti on ilmainen, mutta voimassaolotarra maksaa 10 euroa. Korttiin tulee vuosittain hankkia uusi lukukausi- tai lukuvuositarra. Syyslukukauden tarra on voimassa seuraavan vuoden tammikuun loppuun asti ja lukuvuositarra on voimassa seuraavan vuoden syyskuun loppuun asti. Kortin ja tarran voi hankkia mihin aikaan vuodesta tahansa. Katso tarkemmat tiedot ja ehdot opiskelijakorttiin Matkahuollon sivuilta.

 


 

Muut Matkahuollon palvelut Saarijärvellä (ei Asiointipisteessä)

 

  • Matkahuollon pakettiliikenteen toimipiste on Veikon Koneessa (osoitteessa Paavontie 2), jossa Matkahuollon kautta tulevat ja lähtevät paketit käsitellään.

 

  • Linja-autolaiturit sijaitsevat K-Supermarket Mintun läheisyydessä (osoitteessa Torikatu 6).

 

  • OnniBussin pysäkit sijaitsevat valtatien 13 varrella, molemmin puolin tietä (SEO Rantakiven risteyksen läheisyydessä).

 

Matkalippuja (bussilippuja) voi ostaa itse osoitteesta www.matkahuolto.fi tai suoraan linja-autoista. Asiointipisteestä ei voi ostaa lippuja.

Linja-autojen aikataulut ja reitit myös osoitteesta www.matkahuolto.fi

 

 


Saarijärven Asiointipisteen yhteystiedot

 

Avoinna ma - pe klo 9.00 – 15.00

Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi

(Saarijärven kaupungintalo, 1. krs, kaupungintalon aula)

Puh. 044 4598 228

asiointipiste@saarijarvi.fi