Home >> Kulttuuritoiminta >> Avustuksia Kulttuuritoimijoille
Avustuksia kulttuuritoimijoille
Tässä listassa on tietoja niistä tahoista, jotka myöntävät avustuksia kulttuuritoimijoille.

Saarijärven kaupungin sivistyslautakunnan myöntämät avustukset

Tällä lomakkeella tehdään ilmoitus kulttuuritoimintaan jo myönnetystä kohdeapurahasta, sen jälkeen kun tapahtuma / hankinta on järjestetty / suoritettu. Lisäksi kulttuuritoimistoon tulee toimittaa kuitit niistä menoista, joihin avustus on myönnetty sekä toimintakertomus edelliseltä vuodelta. (Kaupungintalo, Sivulantie 11, 43100 Saarijärvi tai postissa Saarijärven kaupunki/ Kulttuuritoimi, PL 13, 43010 Saarijärvi). Täytä lomakkeen tiedot huolellisesti ja paina lopuksi lähetä -kuvaketta. Käsittelemme lomakkeet mahdollisimman nopeasti ja otamme tarvittaessa yhteyttä.

 


Taiteen edistämiskeskushttps://www.taike.fi/fi/apurahat-ja-avustukset

 


LAB-ammattikorkeakoulu (ent. Lahden AMK) ja Suomen Kotiseutuliitto käynnistivät vuoden 2019 lopulla hankkeen Korjausklinikka - Kestävän rakentamiskulttuurin maaseutu. Hanke jatkuu vuoden 2021 loppuun asti.

Hankkeen tavoitteena on edistää maaseudun ja taajamien kestävän kehityksen ja kulttuuriperinnön huomioivaa korjaus- ja täydennysrakentamista sekä tukea alan elinkeinojen uudistumista. Hankkeessa muun muassa jaetaan ohjeita, neuvoja ja erilaisia aineistoja kestävään rakennuskorjaukseen. Korjausklinikka-hanke keskittyy Päijät-Hämeeseen, mutta sen sisältöjä ja neuvontakanavia voidaan hyödyntää maanlaajuisesti.

Korjausneuvojen ja -vinkkien jakamista varten on perustettu Facebook-ryhmä, tervetuloa seuraamaan ja jakamaan museonne kestävän rakennusperinnön hoidon aineistoja, kuten korjausohjeita, alan tapahtumia ja muita sisältöjä: https://www.facebook.com/groups/Korjausklinikka/
Ryhmään on liittynyt lyhyessä ajassa jo lähes 700 jäsentä, korjausrakentaminen siis kiinnostaa! Hyödyntäkää hyvä tilaisuus jakaa aineistojanne ja ohjesivujanne kiinnostuneelle yleisölle, varsinkin kun nyt keväältä on peruttu suuret yleisötilaisuudet koronaviruksen vuoksi.
Toteuttamamme kyselyn perustella korjausrakentamisesta kaivataan nimenomaan luotettavien ja asiantuntevien tahojen, kuten museoiden neuvoja ja ohjeita: https://kotiseutuliitto.fi/kestavan-korjaamisen-tueksi-kaivataan-tietoa-osaajia-ja-verkostoja/
Jos ette itse ehdi jakaa omia korjausaineistojanne, voitte myös mieluusti lähettää niistä tietoa minulle ja jaan ne puolestanne ryhmässä.

Hankkeessa tullaan järjestämään myös tapahtumia, joissa kerrotaan kestävästä korjaamisesta ja annetaan siihen neuvoja ja vinkkejä. Suunnitteilla on myös erilaisia julkaisuita ja kirjoituksia kestävästä korjaamisesta sekä korjausrakentamiskeskusmallin ja osaajapankin kartoitusta Päijät-Hämeeseen.

Hankkeesta kertovat mieluusti lisää:
projektipäällikkö Reetta Nousiainen, LAB-ammattikorkeakoulu, reetta.nousiainen@lab.fi tai 
viestintäasiantuntija Jonina Vaahtolammi, Suomen Kotiseutuliitto, jonina.vaahtolammi@kotiseutuliitto.fi

 


 

Suomen Kotiseutuliitto

https://kotiseutuliitto.fi/tietopankki/yhdistystoiminta/rahoituksen-laht...

 


 

Museoviraston jakamiin valtionavustuksiin liittyvä asiointi tapahtuu sähköisessä asiointipalvelussa suomi.fi-tunnistuksella. Varmistattehan, että organisaationne suomi.fi-valtuutukset on kunnossa.

Suomi.fi-valtuutus koskee organisaatioita, joilta löytyy Y-tunnus ja lisäksi tieto organisaation edustamisoikeudellisesta henkilöstä. Näiden organisaatioiden tulee määritellä tarvittavat valtuutukset Suomi.fi-valtuudet -palvelussa ennen valtuuksien käyttöä asiointipalvelussamme, sillä uudistuksen jälkeen Katso-valtuudet eivät enää anna oikeutta asioida asiointipalvelussa.

Lisätietoa valtuuksista ja suomi.fi-palvelusta:

https://www.suomi.fi/valtuudet/

https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki

https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/valtuudet/katson-korvaaminen/

Jos teillä on kysymyksiä suomi.fi-tunnistautumisesta, yhteystiedot löytyvät yllä olevista linkeistä.

 


 

Muita hyödyllisiä linkkejä apurahoja hakeville:
Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto

Suomen kulttuurirahaston avustukset. Apurahoja myönnetään tieteelliseen ja taiteelliseen työskentelyyn sekä hankkeisiin ja hankintoihin suomalaisille tai Suomessa asuville tai toimiville henkilöille ja yhteisöille. Tukea myönnetään myös muille hakijoille, joiden hakemuksella on vahva yhteys suomalaiseen kulttuuriin. Hakuaikoja on vuosittain neljä: tammikuun, maaliskuun, elokuun ja lokakuun haku.

Taiteen edistämiskeskus

Opetus- ja kulttuuriministeriö

Paulon säätiö

Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta

Kansan Sivistysrahasto

Museoviraston avustukset

Seurantalojen korjausavustus ja -neuvonta, Avustusten hakuaika on vuosittain syyskuussa päättyen 30.9. Avustushakemus täytetään sähköisessä verkkopalvelussa.

Alfred Kordelinin säätiö tukee apurahoin ja palkinnoin tieteitä, kirjallisuutta, taiteita ja kansanvalistusta. Hakuajat ovat vuosittain elo- ja tammikuussa.

Koneen säätiö myöntää apurahoja tieteeseen, taiteeseen sekä tiedettä ja taidetta yhdistäviin hankkeisiin. Vuosittain haettavien apurahojen lisäksi järjestään teemahakuja. 

Apurahat - Suomen Säveltäjät ry, Suomen Säveltäjäin Sibelius-rahasto jakaa apurahoja ja avustuksia luovan kotimaisen säveltaiteen edistämiseksi.

 


 

Väinö Viitasalon rahasto tukee Saarijärveläistä musiikkitoimintaa harkintansa mukaan. Rahastoa hoitaa Saarijärven Laulumiehet ry. Sen jäseniin kuuluvat Saarijärven kaupunki, Saarijärven seurakunta, Kirkkokuoro, Saarijärven Laulumiehet ry, Lions Club Saarijärvi ry, Lions Club Saarijärvi Kalmari ry, Lions Club Saarijärvi Palvasalmi ry, Saarijärven Yrittäjät ry, Saarijärven Martat ry, Saarijärven Maa- ja Kotitalousnaiset ry sekä Hopeavuosien laulajat ja Ikikukat -kuoro.

 

 

 

 

 

 

 

           
                                                           
               
                                  

Asiasanat: