Home >> Kuntainfo
Kuntainfo

 

Paavontie, Käsityökeskus

 

Perustietoa

Asukasluku 9309 (2019)
Tuloveroprosentti 21,5 %
Kokonaispinta-ala1422 km2
Maapinta-ala 1255 km2
Vesipinta-ala 167 km2

Saarijärvi

Saarijärvi on luonnonkaunis, vetovoimainen, terveen elämän kasvuympäristö – yrittämisen, osaamisen ja kulttuurin seutukeskus Pohjoisessa Keski-Suomessa. Saarijärven keskusta on rakentunut kolmen järven Saarijärven, Lumperoisen ja Herajärven väliselle saarekkeelle. Meillä voi asua keskustassa järven rannalla.

Kulttuuri- ja liikuntapalveluita on tarjolla monipuolisesti kaikille. Luonto järvineen on ainutlaatuinen koko Suomessa. Saarijärvellä asuttiin jo kivikaudella, mikä on loistava osoitus kaupunkimme ajattomasta vetovoimasta.

 

Yritysrakenne Saarijärvellä

Kaupungin yritysrakenne on monipuolinen. Metalliteollisuus, graafinen teollisuus, maatalous ja puutoimiala ovat hyvin edustettuina.  Bioenergian ja koko luonnonvara-ala ovat vahvuuksia ammattikorkeakoulun luonnonvarainstituutin ja toisen asteen luonnonvara-alan koulutuksen ansiosta. Kaupunki pystyy tarjoamaan yrityksille nopeasti ja edullisesti toimisto-, liike- ja teollisuustiloja sekä osaavaa työvoimaa.

 

Kulttuuri ja vapaa-aika

Saarijärvellä on uskomattoman monipuolinen kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksien tarjonta läpi vuoden. Kaupunkiamme kuvaa hyvin tunnuslauseemme OLE, ELÄ, NAUTI! Juuri tätä on asuminen Saarijärvellä.

Kulttuurikohteistamme merkittävimpiä ovat Suomen vanhinta tunnettua asutusta edustava Kivikauden kylä ja Runebergin vierailun aikana runoilijan majoittanut Säätyläiskotimuseo. Näihin kohteisiin ja muihin historiallisesti kiinnostaviin kohteisiin tietoa tarjoaa Saarijärven museo ja kulttuuripalvelut. Paikkakunnalla on useita harrastajateattereita, bänditoimintaa, taideopetusta ja taiteilijayhdistyksiä. Tule ja löydä omasi!

Vaihtelevissa mäki- ja harjumaisemissa hiihdetään talvisin laajoilla latuverkostoilla ja lasketellaan Paavonrinteiden laskettelukeskuksessa, uidaan uimahallissa, pelataan joukkuelajeja monitoimihallissa, keilataan ja paljon muuta.  Kesäisin mm. uidaan, juostaan, pyöräillään, pelataan freesbeegolfia, retkeillään, kalastetaan, melotaan, marjastetaan ja sienestetään.  Saarijärvellä on useita luonnonhistoriallisesti kiinnostavia kohteita patikointi- ja latureitteineen. Liikuntamahdollisuuksiin pääset tutustumaan liikuntapalveluiden sivuilta.

Saarijärvellä asuvilla ei tekeminen lopu, sillä Kansalaisopiston kurssivalikoimasta löydät varmasti itseäsi kiinnostavaa tekemistä. Musiikkiopetusta puolestaan tarjoaa Viitasalo-opisto (ent. musiikkiopisto), jossa laulutuntien lisäksi tarjotaan laajaa soitinopetusta.

Asuminen ja yhteydet

Oman lisänsä antavat vireät kylät, joita on kaikkiaan yli 20. Jos meidän keskustamme on mahtava, niin ovat meidän kylätkin vailla vertaa. Kylien tiedot on koottu tähän. Meillä voi asua joko tiiviissä kyläyhteisössä tai lähiöiden kerrostaloissa ja silti nauttia aidosta pikkukaupungin tunnelmasta. Saarijärvellä asumiseen ja kaupungin vuokra-asuntoihin pääset tutustumaan tästä.

Emme haluaisi kehuskella, mutta "kaikki tiet vievät Saarijärvelle" –sijainti, nelostien tuntumassa ja valtatie 13:n kupeessa, on keskeinen osa kaupunkimme menestystarinaa.  Sijaintimme takaa Saarijärven olevan mahtava kotipaikka, josta on hyvät liikenneyhteydet joka puolelle.

 

Etäisyyksiä

Alueen tärkeimmät etäisyydet maa­nteitse mitattuna kaupungin pää­keskuk­sesta ovat:

  • Jyväskylä 65 km
  • Lähin lentokenttä Jyväskylä (Tikkakoski) 45 km
  • Lähin rautatieasema, matkustajaliikenne Jyväskylä 65 km
  • Lähin merisatama, Kokkola 178 km
  • Länsi-Suomen läänin pääkaupunki, Turku 370 km
  • Helsinki 340 km

 

TULE, TUTUSTU JA RAKASTU ! -> OLE, ELÄ JA NAUTI!

 

Tunnetko olevasi pesunkestävä saarijärveläinen, vai kiinnostaako kaupunkimme muutoin. Klikkaa itsesi Peliplazan ilmaiseen visaan ja testaa paikallistietämyksesi.