Home >> Nuoret
Nuoret
Nuorisopalvelujen tehtävänä on tukea nuorten kasvua, itsenäistymistä, yhteisöllisyyttä sekä tietojen ja taitojen oppimista. Samalla se kannustaa nuoria osallistumaan ja vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin.
laskettelijatnuoret.jpg

 

Nuorisopalvelut tukee nuorten harrastamista ja toimintaa, edistäen yhdenvertaisuuden ja oikeuksien toteutumista. Saarijärvellä lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia tuetaan alennetuilla monitoimihallin salivuokra hinnoilla. Alle 18-vuotiaat saavat hallin käytöstä normaaleihin tuntihintoihin -50 % alennuksen.

Saarijärven kaupunki tukee nuorisojärjestöjen toimintaa myöntämällä vuosittain nuorisoavustuksia. Sivistyslautakunnan myöntämät avustukset ovat aina kohdennettuja ja harkinnanvaraisia. Avustusten hakuaika on vuosittain helmi-maaliskuussa.

Saarijärven kaupungin nuorisotoimi käynnisti maaliskuussa 2020 virtuaalisen nuorisotilan, jonne voi tulla juttelemaan ja pelailemaan kavereiden kanssa. Samalla voi myös keskustella nuorisotyöntekijän kanssa. Discord-palvelin on auki kellon ympäri. Nuorisotyöntekijä(t) ovat paikalla maanantaisin ja perjantaisin klo 15:00-20:00, mutta työntekijät seuraavat toimintaa myös muina päivinä. Muistathan lukea Discord-palvelimen säännöt kanavalta kirjauduttaessa. Klikkaa itsesi mukaan tästä linkistä!

Nuorille on tarjolla monenlaista ohjelmaa, jonka tukikohtana toimii Saarijärven nuorisotalo. Vuosittain järjestetään mm. kruunu ja valtikka seikkailuleiri, kesätyöprojekti eli kesätyöleiri ja laskettelureissu Rukalle.

Seuraa nuorisotalon Facebook-sivuja ja pysyt menossa mukana!