Home >> Varhaiskasvatus >> Ryhmaperhepaivahoito
Ryhmäperhepäiväkodit
Ryhmäperhepäiväkodin toiminta-ajatuksena on tarjota lapsille turvallista päivähoitoa kodinomaisessa ympäristössä. Tavoitteena toiminnassa on painottaa kodinomaisuutta, lapsen yksilöllisyyttä, omaa osallistumista sekä omatoimisuuteen kannustamista.

Ryhmäperhepäivähoito on osa varhaiskasvatuspalvelua, joka sijoittuu perhepäivähoidon ja päiväkodin välille hoitomuotona. Lasten iät vaihtelevat 0 – 6 vuoteen, lapsiryhmän koko yhtäaikaisesti hoidossa ollessa on 8-12 lasta. Kolmen hoitajan ryhmäperhepäiväkodissa on yhdellä heistä kouluasteen tutkinto, esim. lähihoitaja ja hän toimii vastaavana ryhmäperhepäivähoitajana.

Lapsille pyritään antamaan paljon mahdollisuuksia osallistua ryhmäperhepäiväkodin toimintoihin sekä erilaisiin kodinomaisuuteen liittyviin tehtäviin. Tekemällä ja itse osallistumalla oppiminen on osa jokapäiväistä hoito- ja kasvatustyötä. Toiminnan toteuttamisessa noudatetaan viikkosuunnitelmaa, jossa on huomioitu lapselle ominaiset tavat toimia. Vapaan leikin lisäksi viikko-ohjelmaan kuuluu esimerkiksi liikuntaa, musiikki- ja askartelutuokiot.

Vastuuhenkilö

Minna Leppämäki
pedagoginen johtaja
044 4598 348, soittoajat ti klo 8 - 10 ja to klo 14 - 16
minna.leppamaki(a)saarijarvi.fi
 

RYHMÄPERHEPÄIVÄKODIT

 

Ryhmäperhepäiväkoti Muksula

044 4598 722
muksula(a)saarijarvi.fi
Myllymäentie 938 A
43100 Saarijärvi
 

Ryhmäperhepäiväkoti Suojalinna

044 4598 701
suojalinna(a)saarijarvi.fi
Maksalantie 45
43100 Saarijärvi