Home >> Saarijärven yrityspalvelut >> Biotalouskampus
Biotalouskampus

Biotalouskampus on biotalousalan osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen paikka, jossa alan yrittäjät, investoijat, tutkijat, kehittäjät ja opiskelijat kohtaavat.

 

Biotalouskampus sijaitsee Saarijärven Tarvaalassa. Tarvaalassa on järjestetty biotalouden koulutusta jo yli 150 vuoden ajan. Tällä hetkellä kampus nojaa erityisesti alan yrittäjyyteen, käytännönläheiseen tutkimustyöhön ja uusien ammattilaisten kouluttamiseen. Vankkaa osaamista löytyy mm. bioenergiasta, ruokatuotannosta, ravinteiden kierrätyksestä, puhtaista vesistä sekä uusista biotalouden tuotteista ja teknologiasta.

Biotalouskampuksella kohtaavat biotalouden käytännön osaaminen, tutkimus- ja kehittämistyö sekä yrityspalvelut. Kampukselta löytävät paikkansa niin biotalousalan opiskelijat, aloittava yritykset kuin jo pidemmällekin ehtineet liiketoimintansa kehittäjät. Tulevaisuudessa biotalous tulee työllistämään luonnonvara-alan osaajia erityisesti yrittäjänä. Siksi yksi painopisteemme onkin maaseudun yritysten, erityisesti biotalouteen keskittyneiden yritysten kehittäminen.

Kampukselle ollaan kehittämässä yrityspuistoa, jossa aloittaville ja toiminnassa oleville yrityksille tarjoutuu ainutlaatuinen mahdollisuus hyödyntää alueelle rakennettavia tiloja, yrityskehityspalveluja, koulutusorganisaatioiden resursseja ja yhteistyötä muiden yritysten kanssa. Yritysten käytettävissä on nykyaikaisia laboratorioita, uusinta teknologiaa, havainnollistamisympäristöjä sekä kansainvälisiä verkostoja.

Tervetuloa tutustumaan kampukseen!

Lue lisää Biotalouskampuksen omilta sivuilta!

Asiasanat: