Home >> Rakennusvalvonta >> Rakentamisen Luvat
Rakentamisen luvat
Useimmat rakennettuun ympäristöön ja rakennuksiin liittyvät toimenpiteet ovat luvanvaraisia.

 

Lupapiste

Saarijärven kaupungin rakennusvalvonta käsittelee kaikki lupahakemukset sähköisesti  Lupapiste-palvelun kautta (rakennus-, toimenpide-, purkamis- ja maisematyöluvat, toimenpide- ja purkamisilmoitukset sekä suunnittelutarveratkaisu- ja poikkeamislupahakemukset). Palvelun kautta voit selvittää hankkeesi luvantarpeen sekä edistää lupa-asiointia hankkeen päättymiseen saakka.

 

Hakemuksen tekeminen Lupapisteessä

 

Rekisteröidy pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos käytät palvelua ensimmäisen kerran, sinun tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pystyt kirjautumaan sisään palveluun sähköpostiosoitteellasi ja valitsemallasi salasanalla.

Valitse kartalta hankkeesi sijainti. Määritä hankkeen sijainti kirjoittamalla osoite sille varattuun kenttään ja klikkaa ”Hae”. Tarkista, että kiinteistötunnus, osoite- ja kuntatiedot ovat oikein. Voit korjata sijaintia klikkaamalla kartalta oikeaa kiinteistöä. Jos kiinteistötunnus on oikein, mutta osoitenumero väärin, voit päivittää osoitteen kirjoittamalla sen sille varattuun kenttään.

Valitse toimenpide. Palvelu ohjaa sinut valitsemaan oikeat toimenpiteet hakemuksellesi. Tekemiesi valintojen pohjalta hankkeellesi muodostuu sähköinen työtila, jossa voit täydentää hankkeen tietoja yhdessä eri osapuolten kanssa. Kutsu pääsuunnittelija ja muut osapuolet mukaan hankkeelle ”Osapuolet” -välilehdeltä. Voit jakaa pääsyn hakemussivullesi kaikille hankkeessa mukana oleville tahoille. Hankkeen tietojen ja asiakirjojen tallentaminen kannattaa antaa pääsuunnittelijan tehtäväksi.

Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä klikkaamalla ”Jätä hakemus”. Hakemukselle vaadittavat liitteet ja selvitykset vaihtelevat hankkeen mukaan, voit jättää hakemuksen vireille, vaikka et olisi täyttänyt kaikkia tietoja. Viranomainen ei näe luonnos-tilassa olevan hankkeen tietoja.

Ohjeita Lupapisteen käyttöön.

Tulostettavat lomakkeet:

Rakennustyön vastaava työnjohtaja

Naapurin kuuleminen

Naapurin suostumus

Rakennusluvan jatkoaikahakemus

Purkamisilmoitus

Selvitys rakennusjätteen käsittelystä

Selvitys kiinteistön jätevesijärjestelmästä

 

Työturvallisuus rakentamisessa

Pientalorakennuttajan työturvallisuusoppaassa kerrotaan pientalotyömaiden vastuista ja vaaroista. Opaan on julkaissut Työsuojeluhallinto v. 2021.

Oppaan voi avata alla olevasta linkistä


Rakennusvalvonnan yhteystiedot:

Jouni Vesala, rakennustarkastaja
p. 044 4598 319
jouni.vesala@saarijarvi.fi

Eija Vehviläinen, lupavalmistelija
p. 044 4598 320
eija.vehvilainen@saarijarvi.fi