Home >> Saarijarven Museo
Saarijärven museo
sm_heim_pyyk_rast11.png
 

 

Historiaa ja taidetta ympäri vuoden

 

Taide- ja kulttuurihistoriallisesta museotoiminnasta vastaava Saarijärven museo on toimialueensa tietopankki, joka tallentaa tietoa eri muodoissa ja tuottaa työnsä tuloksena uutta tietoa. Päämääränä on kasvattaa kulttuuriperintämme arvostavia ja ymmärtäviä, oman identiteettinsä tiedostavia yksilöitä, joilla on kyky ja valmiudet hyödyntää sekä vaalia kulttuuriperinnettä vastuullisesti, lisätä taiteen tuntemusta ja ymmärtämistä sekä tarjota elämyksiä. Päärakennuksessa on ympärivuotisia erikoisnäyttelyjä. Päärakennuksen lisäksi museolla on Säätyläiskotimuseon sekä Kivikauden kylän kesänäyttelykohteet. Museo vastaa myös Tapperien Juholan näyttelytoiminnasta ja aineistokokoelmista sekä asiantuntijapalveluna Saarijärven Mannilan Taidesäätiön ja Beda, Katri ja Aune Heralan säätiön kokoelmista.

Museon piha-alueella oleva Veistospuisto muodostaa Saarijärven taiteen perusnäyttelyn kaupungintalon toisen kerroksen aulan lisäksi, jotka esittelevät paikkakunnan keskeiset kuvanveistäjät ja taidekokonaisuudet. Museomyymälässä on tarjolla paikkakuntatietoutta ja ajattomia lahjoja. Ryytimaa ja perennamaa esittelevät perinnekasveja ja museon rannassa avautuu ennallistettu niitty. Pihapiirissä on Toivi Järvisen taidekoti.

 


 

Saarijärven museon yhteystiedot

 

Päärakennus

Herajärventie 2
43100 Saarijärvi (Sijainti kartalla)
puh. 044 459 8412 ja 044 459 8413
museo(at)saarijarvi.fi

Näyttelytilojen avoinnaoloajat näet museon Aukioloajat ja pääsymaksut -sivulta .

Museon toimisto ja asiakaspalvelu sekä aineiston vastaanotto ovat avoinna ma–pe klo 8.00–16.00. Käynti museon järvenpuoleisesta alaovesta.

 


 

Saarijärven museo muualla Internetissä

 

Saarijärven museo Facebookissa
Saarijärven museo Instagramissa
Saarijärven museo Wikipediassa
Museon mobiilioppaat Tarinasoittimessa