Etusivu >> Saarijarven Museo
Saarijärven museo
Ilmoille haihtuvat polut 11.3.–10.5.2020 Saarijärven museossa. Kuva: SM.
 

 

Saarijärven museon logo. Kuva: SM.
 

 

 

Saarijärven museon toimisto, tietopalvelut ja aineiston vastaanotto muuttivat takaisin päärakennukseen 5.12.2019. Päärakennuksen näyttelytoiminta käynnistyy 11.3.2020 Samuli Heimosen, Tiina Pyykkisen ja Hanna Råstin näyttelyllä Ilmoille haihtuvat polut.

Taide- ja kulttuurihistoriallisesta museotoiminnasta vastaava Saarijärven museo on toimialueensa tietopankki, joka tallentaa tietoa eri muodoissa ja tuottaa työnsä tuloksena uutta tietoa. Päämääränä on kasvattaa kulttuuriperintämme arvostavia ja ymmärtäviä, oman identiteettinsä tiedostavia yksilöitä, joilla on kyky ja valmiudet hyödyntää sekä vaalia kulttuuriperinnettä vastuullisesti, lisätä taiteen tuntemusta ja ymmärtämistä sekä tarjota elämyksiä. Päärakennuksessa on ympärivuotisia erikoisnäyttelyjä. Päärakennuksen lisäksi museolla on Säätyläiskotimuseon sekä Kivikauden kylän kesänäyttelykohteet. Museo vastaa myös Tapperien Juholan näyttelytoiminnasta ja aineistokokoelmista sekä asiantuntijapalveluna Saarijärven Mannilan Taidesäätiön ja Beda, Katri ja Aune Heralan säätiön kokoelmista.

Museon piha-alueella oleva Veistospuisto muodostaa Saarijärven taiteen perusnäyttelyn kaupungintalon toisen kerroksen aulan lisäksi, jotka esittelevät paikkakunnan keskeiset kuvanveistäjät ja taidekokonaisuudet. Museomyymälässä on tarjolla paikkakuntatietoutta ja ajattomia lahjoja. Ryytimaa ja perennamaa esittelevät perinnekasveja ja museon rannassa avautuu ennallistettu niitty. Pihapiirissä on Toivi Järvisen taidekoti.

 

Tutustu Museokortilla päärakennuksen näyttelyihin sekä Säätyläiskotimuseo & J. L. Runeberg -näyttelyyn. Voit myös ostaa vuoden kulttuurimatkaan oikeuttavan kortin kohteista.

 

 

Saarijärven museon yhteystiedot

 

Päärakennus

Herajärventie 2
43100 Saarijärvi (Sijainti kartalla)
puh. 044 459 8412 ja 044 459 8413
museo(at)saarijarvi.fi

Näyttelytilojen avoinnaoloajat näet museon Aukioloajat ja pääsymaksut -sivulta .

Museon toimisto ja asiakaspalvelu sekä aineiston vastaanotto muuttivat takaisin päärakennukseen 5.12.2019. Toimisto on avoinna ma–pe klo 8.00–16.00. Käynti museon alaovesta.

Saarijärven museo Facebookissa
Saarijärven museo Instagramissa
Artikkeli museosta Wikipediassa
  Museon mobiilioppaat Tarinasoittimessa