Etusivu >> Saarijarven Museon Ystavat Ry

 

Saarijärven kaupunginvirasto ja asiointipiste ovat suljettuna 18.3.2020 alkaen. Katso lisätietoja sivun yläreunan YHTEYSTIEDOT-kohdasta.
Saarijärven museon ystävät ry
Saarijärven museon ystävien perustava kokous 14.2.2018 museolla. Vasemmalla yksi kokouksessa jaossa olleista rintamerkeistä. Kuvat: SM / JT.

 

Saarijärven museon ystävät ry perustettiin ystävänpäivänä 14.2.2018. Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä Saarijärven museokokonaisuutta tunnetuksi, tukea sen toimintaa ja vaalia kansalaisten kulttuuriyhteistyötä ja kanssakäymistä. Yläkuvassa oikealla perustava kokous ja vasemmalla rintamerkki, jota yhdistys jakaa markkinointimateriaalina. Kuvat: SM / Janne Timperi.

 

Museon ystävät
 

  • järjestää kulttuuri-, näyttely-, keskustelu- ja koulutustilaisuuksia
  • ylläpitää yhteyksiä muihin kulttuurialan toimijoihin ja muiden museoiden yhteydessä toimiviin ystävyysyhdistyksiin
  • harjoittaa markkinointi-, julkaisu- ja tiedotustoimintaa
  • tekee kulttuuritoimintaa edistäviä aloitteita
  • hankkii rahoitusta eri lähteistä toiminnan edistämiseksi
  • auttaa museota eri tehtävissä

 

Jäseneksi liittyminen
 

Jäsenmaksu on 15 €. Voit tulostaa ja täyttää museon ystävien esitteessä olevan lomakkeen (pdf), jonka voit jättää Saarijärven museoon tai postittaa sen osoitteeseen: Saarijärven museo, Herajärventie 2, 43100 Saarijärvi. Vaihtoehtoisesti voit maksaa jäsenmaksun yhdistyksen tilille FI64 4766 0010 0332 60. Ilmoita viestikentässä nimesi, osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi. Jäsenenä saat kutsun museon näyttelyiden avajaisiin, pääset vuosittaisiin jäsentapaamisiin ja yhdistyksen järjestämille retkille!

 

Keskustelutilaisuus vapaaehtoistoiminnasta 4.4.2018 klo 13.00 Saarijärven museossa. Kuvat: SM.

 

Yhdistyksen jäsenyys ei velvoita mihinkään ja voit tulla mukaan toimintaan oman kiinnostuksesi sekä mahdollisuuksiesi mukaan. Tarvitsemme vapaaehtoisia mm. erilaisten tapahtumien järjestämiseen, näyttelyiden valvontaan, asiantuntijuuttasi museoesineiden ja valokuvien tunnistamisessa sekä kulttuurihistoriallisten kohteiden sekä oman kyläkuntasi historian tuntijana. Vapaaehtoistoiminta tehdään aina museon ehdoilla ja ohjeistuksessa. Jäseniltä toivotaan myös tiedon levittämistä museon toiminnasta, näyttelyistä ja tapahtumista.

 

Oletko kiinnostunut luovuttamaan aineistoa museolle?
 

Jos kotiarkistostasi löytyy arkistoaineistoa, esineitä, valokuvia tai lehtileikkeitä, jotka haluaisit lahjoittaa museon kokoelmiin, ota yhteys museoon. Voit täyttää jo etukäteen alta löytyviä pdf-lomakkeita lahjoitustilannetta silmällä pitäen. Lomakkeen voi täyttää sähköisesti suoraan kotitietokoneella ja sarakkeiden kohdalla on myös keltainen infonappi, josta aukeaa tietoruutu siitä, mitä sarakkeeseen pitää kirjoittaa.

  1. Tallenna lomake koneellesi viemällä hiiren kursori alla olevan linkin päälle ja paina hiiren oikeaa painiketta.
  2. Valitse avautuvasta valikosta "Tallenna kohde levylle..." tai "Tallenna kohde nimellä..." tai "Tallenna linkki levylle", käyttämästäsi Internet-selaimesta riippuen.
  3. Tallenna tiedosto haluamaasi paikkaan koneellasi. Lomaketta voi täyttää esimerkiksi ilmaisella Adobe Acrobat Reader -ohjelmalla. Mikäli ohjelmaa ei koneeltasi löydy, saat ladattua sen valmistajan sivuilta.
  4. Voit myös vaihtoehtoisesti tulostaa lomakkeen, jos haluat täyttää sen käsin.

 

Kokoelma-aineiston tietolomake (ohjeita lomakkeen toisella sivulla)
Valokuvan tietolomake
Lehtileikkeen tietolomake

 

Yhteystiedot
 

Sähköposti: museonystavat.saarijarvi(at)gmail.com
Facebook: www.facebook.com/saarijarvenmuseonystavat

Yhdistyksen hallitus

Puheenjohtaja Eeva Kuusela puh. 044 091 7299
Varapuheenjohtaja Maire Hyvönen puh. 050 566 5450
Sihteeri Aino Rajapolvi  
Vars. jäsen Kaisa Ilola  
Vars. jäsen Sari Perhonen-Pirttiniemi  
Vars. jäsen Pekka Rämänen