Home >> Tapahtumat >> Estetiikan tohtori Liisa Väisäsen luento Palatsi-näyttelyssä Saarijärven museossa su 25.10.2020 klo 15.00

Estetiikan tohtori Liisa Väisäsen luento Palatsi-näyttelyssä Saarijärven museossa su 25.10.2020 klo 15.00

Tapahtuman järjestäjä: 

8,00 € /henkilö. Sisältää luennon, Palatsi-näyttelyn pääsylipun ja kahvin.

Ei ikärajaa

Tila puhuu, kuunteletko? Tilan lukeminen on arkkitehtuurin kielen ymmärtämistä. Liisa Väisänen johdattaa puheenvuorossaan tuntemaan ja kokemaan tilan kokonaisvaltaisesti osoittaen historiallisia arkkitehtuurin vaiheita ja niiden symboliikkaa.

Saarijärven museossa 25.10.2020 klo 15.00 luennoiva Liisa Väisänen on Espanjassa asuva taiteentutkija. Hän on kirjoittanut tietokirjoja ja luennoinut jo vuosien ajan symbolien ja taiteen maailmasta. Hän on myös ollut asiantuntija-käsikirjoittajana Yle TV1:n ja Yle Radio 1:n Merkkien salat -sarjassa, jossa avataan symbolikielen maailmaa.

Liisa Väisänen  on opiskellut Helsingin, Sorbonnen, Genovan sekä Kairon yliopistoissa. Hän on filosofian maisteri (yleinen kirjallisuustiede) ja filosofian tohtori (estetiikka).

”Tila on kieli, joka kertoo sen lukemista taitavalle paljon”, sanoo Liisa Väisänen. Taiteilijat Maisa Kivi ja Johanna Pisto ovat yhdistäneet taiteellisessa työskentelyssään historian eri tyylikausien elementtejä ja rakentaneet Saarijärven museoon mielikuvituksellisen tilakokonaisuuden, Palatsin. Liisa Väisänen opastaa myös kuulijansa eläytymään kokonaisvaltaisesti  Palatsin eri tiloihin sekä tulkitsemaan niiden kieltä ja symboliikkaa.

Pääsylippu 8,00 € /henkilö pitää sisällään luennon, pääsylipun näyttelyyn ja kahvin.

Palatsi – Maisa Kivi ja Johanna Pisto Saarijärven museossa 1.10.2020–10.1.2021
Avoinna ke–su klo klo 12–17

Kohderyhmät: 

Tapahtuman ajankohta

Paikka: 
Saarijärven museo, Herajärventie 2
Ajankohta: 
Sunnuntai, lokakuu 25, 2020 - 12:15