Home >> TYÖLLISYYSPALVELUT >> Tyonantajalle
TYÖNANTAJALLE
Suunnitteletko työntekijän palkkaamista? Löytyykö työpaikaltasi tekemätöntä työtä? Mistä työntekijä? Saarijärven kaupungin työllisyyspalvelut on apunasi.

PALVELUNEUVONTAA

Tarjoamme neuvontaa ja opastusta työntekijän rekrytointiin ja työllistymisen tukitoimenpiteiden hyödyntämiseen. Palvelu on maksutonta.

Lisätietoja:

Anna-Marja Tamminen, työllisyyspäällikkö, p. 044 4598 209, anna-marja.tamminen@saarijarvi.fi
Anu Vesisenaho, asiakasneuvoja, p. 044 4598 247, anu.vesisenaho@saarijarvi.fi

 

 

Kesätyötuki

Saarijärven kaupunki tukee 45 nuoren kesätyöllistämistä yrityksiin/yhteisöille/yksityisille. Työantajat valitsevat ja palkkaavat itse kesätyöntekijän. Työantajalle myönnettävä kesätyötuki on 250 €/kesätyöntekijä. Samaan nuoreen ei voi kohdistua kahta kesätyötukea saman kesän aikana.  Kesätyöntekijän on oltava saarijärveläinen 15-25 –vuotias koululainen tai opiskelija, jonka opiskelu jatkuu syksyllä. Vähintään 140 työtunnin kesätyöllistämisen tulee tapahtua 2.5.-30.9 välisenä aikana,  palkan on oltava alan työehtosopimuksen mukainen ja työantajan on hoidettava työntekijästä aiheutuneet työantajavelvoitteensa. Työnantaja ei saa saada kesätyöntekijän palkkaukseen muuta tukea kuten esim. TE-toimiston palkkatukea. Kesätyöntekijän voi palkata myös yrittäjän omasta perheestä yritykseen, kunhan muutkin ehdot täyttyvät.

Tuet myönnetään hakujärjestyksessä, tasapuolisuus huomioiden. Etusijalla ovat saarijärveläiset työnantajat. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Tukipäätöksistä tehdään kirjallinen päätös, joka postitetaan työantajalle. Päätöksen yhteydessä on lomake, jolla kesätyötuki haetaan maksuun tarvittavien liitteiden kera työsuhteen päätyttyä.

Hakemukset on palautettava to 7.4.2022 mennessä.

Päätökset liitteineen on postitettu työnantajille 11.4.2022.

Lisätietoja: Anu Vesisenaho p. 044 4598 247, anu.vesisenaho@saarijarvi.fi

 

HYÖDYLLISTÄ TIETOA TYÖNANTAJALLE:

TE-palvelut: www.te-palvelut.fi

Keski-Suomen TE-toimisto: http://toimistot.te-palvelut.fi/web/guest/keski-suomi

Tietoa palkkatuesta: https://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/palkkatu...

Yleissitovat työehtosopimukset: https://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/tyoehto/

Työsuojeluhallinto: Ohjeita nuoren työntekijän työantajalle sekä työsopimus- ja työtodistuspohjat

 

rahanluonti.jpg

 

Sivu päivitetty 12.4.2022