Home >> TYÖLLISYYSPALVELUT >> Tyonantajalle
TYÖNANTAJALLE
Suunnitteletko työntekijän palkkaamista? Löytyykö työpaikaltasi tekemätöntä työtä? Mistä työntekijä? Saarijärven kaupungin työllisyyspalvelut on apunasi.

PALVELUNEUVONTAA

Tarjoamme neuvontaa ja opastusta työntekijän rekrytointiin ja työllistymisen tukitoimenpiteiden hyödyntämiseen. Palvelu on maksutonta.

Lisätietoja:

Anna-Marja Tamminen, työllisyyskoordinaattori, p. 044 4598 209, anna-marja.tamminen@saarijarvi.fi
Anu Vesisenaho, asiakasneuvoja, p. 044 4598 247, anu.vesisenaho@saarijarvi.fi

 

 

SAARIJÄRVI-LISÄ TYÖLLISTÄMISEEN

Saarijärven kaupunki voi myöntää työnantajalle harkinnanvaraista Saarijärvi-lisää työllistämisestä aiheutuvien rekrytointi-, työtila-, työvaate-, perehdyttämis-, ja ohjauskustannusten kattamiseen. Saarijärvi-lisää voidaan myöntää nuoren tai pitkään työttömänä olleen työllistämiseen, oppisopimuskoulutukseen tai nuorten opiskelijoiden kesätyöllistämiseen. Elinkeinotoimintaa harjoittaville lisä myönnetään de mimis -tukena.

Yritykset 

Yrityksen työllistäessä saarijärveläisen alle 30-vuotiaan nuoren tai työttömyyden perusteella vähintään 300 päivää työmarkkinatukea saaneen henkilön, voidaan Saarijärvi-lisää myöntää 500 €/kk. Saarijärvi-lisä on 250 €/kk, jos työantajalle on myönnetty palkkatuki henkilön työllistämiseen. Tukiaika voi olla 1 – 8 kuukautta. Työllistettävän tulee olla työttömänä työnhakijan TE-toimistossa.

Lisätietoja ja hakulomake:

Rekisteröidyt yhdistykset ja säätiöt

Työnantajan työllistäessä saarijärveläisen vähintään 300 päivää työmarkkinatukea työttömyyden perusteella saaneen, voidaan Saarijärvi-lisää myöntää 500 euroa/kk. Tukiaika voi olla 1- 8 kuukautta. Työllistettävän tulee olla työttömänä työnhakijana TE-toimistossa.

Lisätietoja ja hakulomake:

Oppisopimustuki

Työnantajan työllistäessä ensisijaisesti alle 25-vuotiaan saarijärveläisen oppisopimussuhteeseen, voidaan maksaa Saarijärvi-lisää maksaa 250 €/kk. Tukiaika voi olla 12 kuukautta, kuitenkin enintään puolet oppisopimusajasta.

Lisätietoja ja hakulomake:

Kesätyötuki

Saarijärven kaupunki tukee 54 nuoren kesätyöllistämistä yrityksiin/yhteisöille/yksityisille. Työantajat valitsevat ja palkkaavat itse kesätyöntekijän. Työantajalle myönnettävä kesätyötuki on 250 €/kesätyöntekijä. Samaan nuoreen ei voi kohdistua kahta kesätyötukea saman kesän aikana.  Kesätyöntekijän on oltava saarijärveläinen 15-25 –vuotias koululainen tai opiskelija, jonka opiskelu jatkuu syksyllä. Vähintään 140 työtunnin kesätyöllistämisen tulee tapahtua 2.5.-30.9 välisenä aikana,  palkan on oltava alan työehtosopimuksen mukainen ja työantajan on hoidettava työntekijästä aiheutuneet työantajavelvoitteensa. Työnantaja ei saa saada kesätyöntekijän palkkaukseen muuta tukea kuten esim. TE-toimiston palkkatukea. Kesätyöntekijän voi palkata myös yrittäjän omasta perheestä yritykseen, kunhan muutkin ehdot täyttyvät.

Tuet myönnetään hakujärjestyksessä, tasapuolisuus huomioiden. Etusijalla ovat saarijärveläiset työnantajat. Myöhästyneitä hakemuksia ei huomioida. Tukipäätöksistä tehdään kirjallinen päätös, joka postitetaan työantajalle. Päätöksen yhteydessä on lomake, jolla kesätyötuki haetaan maksuun tarvittavien liitteiden kera työsuhteen päätyttyä.

Lisätietoja: Anu Vesisenaho p. 044 4598 247, anu.vesisenaho@saarijarvi.fi

 

HYÖDYLLISTÄ TIETOA TYÖNANTAJALLE:

TE-palvelut: www.te-palvelut.fi

Keski-Suomen TE-toimisto: http://toimistot.te-palvelut.fi/web/guest/keski-suomi

Tietoa palkkatuesta: http://www.te-palvelut.fi/te/fi/tyonantajalle/loyda_tyontekija/tukea_rekrytointiin/palkkatuki/index.html

Yleissitovat työehtosopimukset: https://www.finlex.fi/fi/viranomaiset/tyoehto/

Työsuojeluhallinto: Ohjeita nuoren työntekijän työantajalle sekä työsopimus- ja työtodistuspohjat

 

rahanluonti.jpg

 

Sivu päivitetty 16.10.2020