Home >> Varhaiskasvatus ja esiopetus >> Varda Varhaiskasvatuksen Tietovaranto
Varda - varhaiskasvatuksen tietovaranto

Varhaiskasvatuksen tietovaranto (Varda) on vuoden 2019 alussa käyttöönotettu kansallinen tietovaranto, joka sisältää tietoja varhaiskasvatustoimijoista, varhaiskasvatuksen toimipaikoista, varhaiskasvatuksessa olevista lapsista, lasten huoltajista ja varhaiskasvatuksen henkilöstöstä. Varhaiskasvatuksen tietovarannosta säädetään varhaiskasvatuslaissa. Tietovarannon pohjalta mm. edistetään varhaiskasvatuksen kehittämistä ja päätöksentekoa, tilastoidaan ja tutkitaan varhaiskasvatusta sekä hoidetaan viranomaistehtäviä. Varhaiskasvatuksen tietovarannon ylläpidosta vastaa Opetushallitus.

Tiedote lasten ja vanhempien siirrettävistä tiedoista

Huoltajat voivat 1.9.2020 alkaen katsella Vardaan tallennettuja lapsensa tietoja. Mikäli tallennetuissa tiedoissa on virheitä, oikaisupyyntö tehdään ensisijaisesti varhaiskasvatustoimijaan. Oikauspyyntölomake löytyy osoitteesta: http://www.saarijarvi.fi/hallinto/tietosuoja-saarijarven-kaupungissa. Pyynnön voi tehdä myös Opetushallitukselle, joka ohjaa sen edelleen oikealle kunnalle: https://opintopolku.fi/wp/wp-content/uploads//2019/02/Rekisteritietojen-korjaus-1.1.docx.
Kirjautumissivu varhaiskasvatustietojen katselunäkymään löytyy osoitteesta: https://opintopolku.fi/oma-opintopolku/ . Ohje palvelun käytöstä löytyy: Varhaiskasvatustietojen katselunäkymän käyttöohje sekä kirjautumissivulta.

Lisätiedot: