Etusivu >> Varhaiskasvatus Ja Koulutus >> Varhaiskasvatus Ja Esiopetus >> Varhaiskasvatuksen kehittäminen >> Hankkeet

 

Saarijärven kaupunginvirasto ja asiointipiste ovat suljettuna 18.3.2020 alkaen. Katso lisätietoja sivun yläreunan YHTEYSTIEDOT-kohdasta.
Hankkeet
20191010_104519_2.jpg

 

Liikkuva varhaiskasvatus

Hanke on saanut rahoituksen Opetushallituksen (OPH) Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistäminen varhaiskasvatuksessa -valtionavustuksesta.

Hankkeessa tarkastellaan varhaiskasvatuksen fyysisiä oppimisympäristöjä yhdessä lasten kanssa niin päiväkodeissa kuin perhepäivähoidossakin. Tarkastelun avulla poistetaan esteitä liikkumiselta ja muokataan tiloja niin sisällä kuin ulkonakin paremmin liikkumaan houkutteleviksi. Hankkeessa tehdään yhteistyössä henkilöstön kanssa varhaiskasvatuksen liikuntasuunnitelma. Hankkeessa tuetaan myös vanhempien ja lasten yhteistä liikkumista sekä kartoitetaan yhteistyömahdollisuuksia kaupungin muiden toimialojen ja kaupungissa toimivien liikuntaseurojen  ja -järjestöjen kanssa.

Hankkeessa työskentelee liikuntakoordinaattori Anna Manninen.

Blogi 19.3.2020
Ranneke käteen ja liikkumaan

Kiertävä varhaiskasvatuksen opettaja

Hanke on saanut rahoituksen Opetushallituksen (OPH) Varhaiskasvatuksen positiivisen diskriminaation edistäminen -valtionavustuksesta. Positiivinen diskriminaatio tarkoittaa tässä positiivista erityiskohtelua, jolla voidaan palkata lisähenkilöstöä, pienentää lapsiryhmiä sekä kehittää toimintamalleja ja kokeiluja.

Hankkeessa kokeillaan toimintamallia, jossa kiertävän varhaiskasvatuksen opettajan avulla perhepäivähoitoon tuodaan varhaispedagogista osaamista ja tukea. Toiminnalla vahvistetaan eri toimintamuodoissa olevien lasten yhdenvertaisuutta.

Hankkeessa työskentelee kiertävä varhaiskasvatuksen opettaja Sisko-Annikki Komu-Moisio.