Home >> Vapaat asunnot ja vuokrakohteiden esittely >> Vuokrasopimuksen Irtisanominen
Asunnon vuokrasopimuksen irtisanominen

Asukkaan päättäessä vuokrasuhteen hän täyttää kirjallisen tai sähköisen irtisanomisilmoituksen. Irtisanomisaika on ilmoituksen vastaanottokuukauden päättymisen jälkeinen seuraava täysi kuukausi.

Jos sopimuksella on kaksi osapuolta (molemmat ovat allekirjoittaneet sopimuksen) ja sopimuksen halutaan päättyvän molempien osalta, tulee molempien toimittaa irtisanomisilmoitus.

 

SÄHKÖINEN IRTISANOMISILMOITUS

Irtisanomisilmoituksen voi tehdä sähköisesti. Sähköisen irtisanomisilmoituksen tekemiseen vaaditaan kirjautuminen palveluun verkkopankkitunnuksilla. Jos sopimuksen on allekirjoittanut kaksi osapuolta, tulee molempien jättää oma sähköinen irtisanomisilmoitus. Täytä lomake huolellisesti ja tarkista tiedot ennen sen lähettämistä.

Irtisanomisilmoitus saapuu asuntotoimistoon käsiteltäväksi. Kun ilmoitus on käsitelty asuntotoimistossa, saat vahvistusviestin sähköpostiisi. Mikäli et saa vahvistusviestiä, ota yhteys asuntotoimiston asiakaspalveluun.

Huom! Kun yksi sopimuksen osapuoli jättää sähköisen irtisanomisen, on toisella osapuolella 24 tuntia aikaa jättää sähköinen irtisanomisilmoitus. Mikäli 24 tunnin aikaraja ehtii umpeutua, sähköisen irtisanomisen lähettäminen ei välttämättä enää onnistu toisen osapuolen osalta. Tässä tapauksessa suosittelemme toimittamaan toisen osapuolen irtisanomisen allekirjoitetulla irtisanomislomakkeella. Ongelmatapauksissa ota yhteys asuntotoimiston asiakaspalveluun.

 

TULOSTETTAVA IRTISANOMISLOMAKE

Irtisanomislomakkeen voi myös tulostaa tai hakea kaupungintalon Asiointipisteestä. Täytetty ja allekirjoitettu irtisanomisilmoitus toimitetaan asuntotoimistoon joko sähköisesti osoitteeseen asuntotoimisto@saarijarvi.fi, postitse Saarijärven kaupunki, Asuntotoimi,  PL 13,  43101 Saarijärvi tai tuomalla sen asuntotoimistoon.

 

Vuokra-asunnon irtisanomisen jälkeen kannattaa tutustua poismuutto-ohjeisiin ja toimia niiden mukaan.